مراکز ترک اعتیاد در شهرستان بابل

عنوان مدیریت تلفن همراه آدرس اطلاعات بیشتر

 

 

ترک اعتیاد مسئله‌ای است که بسیاری از افراد و خانواده‌‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. با این که خیلی از معتادان تمایل به ترک اعتیاد به مواد مخدر دارند، با این حال موفق به ترک نشده و لغزش‌های مکرری را در این مسیر تجربه می‌کنند. اما چرا این اتفاق می‌افتد؟ یکی از اصلی‌ترین دلایل شکست درمان اعتیاد، عدم استفاده از روشی مناسب و استاندارد است. در بسیاری از روش‌ها نظیر کمپ ترک اعتیاد اجباری علل گرایش به اعتیاد و بعد روانی بیمار نادیده گرفته می‌شود. در حالی که اعتیاد بیشتر ریشه‌های درون روانی دارد و تا زمانی که این ریشه‌ها مورد بررسی و درمان قرار نگیرد، ترک اتفاق نخواهد افتاد.

روزهای اولیه ترک چگونه خواهد بود؟

فرد در روزهای اولیه ترک اعتیاد مراحلی را طی می کند که عبور از این مراحل لازمه‌ی درمان و ترک همیشگی مواد مخدر است. سختی عبور از این مراحل به میزان وابستگی فرد به مواد مصرفی، نوع و دوز ماده بستگی دارد. حضور یک مشاور و متخصص در زمینه ترک، عبور از این مراحل را برای فرد سهل تر می کند. مراحلی که فرد در روزهای اولیه ترک طی می کند شامل موارد زیر است:
_پذیرش بیماری اعتیاد
_تحمل کردن عوارض خماری
_سازگاری با نوسانات اخلاقی
_مبارزه با افکار
_اعتماد کردن به فرآیند بهبودی و درمان اعتیاد

پذیرش اعتیاد شرط مهم شروع درمان است

یکی از مشکلاتی که در درمان اعتیاد مانع از رسیدن به هدف می شود و خانواده‌ها را با دردسر مواجه می کند، عدم پذیرش فرد معتاد به اعتیاد خود است. بیشتر افرادی که در دام اعتیاد افتاده اند، مشکل خود را قبول نمی کنند و اغلب عقیده دارند در هر زمان که اراده کنند قادر به قطع مصرف مواد هستند. تا زمانی که خود شخص به این باور نرسد که وابستگی دارد و این وابستگی بر تمام جنبه های زندگی‌اش اثرات سوءی وارد می کند، فرآیند ترک موفقیت آمیز نخواهد بود.

برای اثبات بیماری و باور به اعتیاد فقط کافی است برای چند روز از مواد مخدر دور بمانند. برخی از افراد در این شرایط تازه به میزان وابستگی و وجود بیماری اعتیاد در خود پی می برند و آن را می پذیرند اما برخی دیگر بعد از مصرف دوباره مواد، معتقدند اوضاع را تحت کنترل خود دارند و مواد را تنها برای تفریح مصرف می کنند.

 

نقش خانواده در ترک اعتیاد

زمانی که در خانواده یکی از اعضا درگیر علائم اعتیاد به مواد مخدر می‌شود، نه تنها زندگی شخصی خود را متأثر کرده بلکه بر دیگر اعضای خانواده نیز اثر می‌گذارد و باعث می‌شود وظایف و نقش‌های معمول اعضای خانواده تغییر کند و یا از انجام امور روزمره‌ی خود غافل شوند و جایگاه دیگری در خانواده پیدا کنند. به طوری که نیرو و انرژی خود را صرف محافظت از خانواده در برابر آسیب‌ها، پیامدهای اعتیاد به مواد مخدر و اثرات مخرب بیماری اعتیاد می‌کنند. در نتیجه اعتیاد یک نفر معمولاً کل سیستم خانواده را به هم می‌ریزد. در این شرایط بهره مندی از مشاوره خانواده می تواند راهگشا باشد.

خانواده ممکن است از فهمیدن اعتیاد یکی از اعضایش، بسیار آشفته شود. این آشفتگی معمولاً منجر به اقدامات هیجانی و نادرست از جانب آن‌ها می‌شود. مراجعه به یک مشاور روانشناس و شرکت در جلسات خانواده درمانی به خانواده‌ها کمک می‌کند تا در ابتدا بتوانند هیجانات منفی خود را مدیریت کرده و سپس در مورد بهترین روش‌های رفتار با فرد معتاد آموزش ببینند.

نکات مهم بعد از درمان اعتیاد

ترک اعتیاد به مواد محرک و مخدر با داشتن برنامه منظم و صحیح امکان پذیر است. اما پیامدهای بعد از ترک، لزوم ادامه درمان و ارتباط با مشاور ترک را بیشتر می‌کند. بیماران پس از مواجهه با مشکلات جنسی، دردهای جسمانی، مشکلات روحی، کاهش صبر و… به دنبال مراقبت های بعد از ترک اعتیاد می‌افتند. توجه به این عوامل بسیار اهمیت دارد چرا که این‌ها معمولاً به عوامل برانگیزنده‌ای تبدیل می‌شوند و فرد را مجدداً به سمت مصرف مواد سوق می‌دهند.

همشهری عزیز

اگر شغل خود را در این صفحه مشاهده نکردید برای ثبت شغلتون کافیه که :